Gazze'de Siyonist Ajan Yakalandı

Filistin’de yayın yapan bir sitede Pazartesi günü yayınlanan bir haberde Gazze’deki İçişleri Bakanlığına bağlı güvenlik güçlerinin “ajanların “Para Bankası” olarak bilinen bir ajanı tutukladığı ifade edildi. 

Görüntülenme: 1958 Tarih: 10 Ocak 2017 06:12
Gazze'de Siyonist Ajan Yakalandı

“Al-Majd” sitesinde yayınlanan haberde güvenlik güçlerinin geçtiğimiz sene kritik bir görevde olan 53 yaşındaki Ajan N.M.’yi tutukladığı, bu ajanın 8 sene boyunca Siyonist İstihbarat Birimine Filistin direnişi ve askeri planlamaları hususunda çok sayıda bilgi verdiği belirtildi.
Habere göre ajan, sorguda kendisinin Şabak İstihbarat Servisi’ndeki bir yetkili tarafından arandığını, kendisine işbirliği teklif edildiğini, bunun karşılığında maddi durumunun iyileştirileceğinin ve kendisine bazı ayrıcalıklar sunulacağının sözünün verildiğini, kendisinin de bu teklifi kabul ederek tutuklanana kadar görevini sürdürdüğünü ifade etti.
2007 yılında istihbaratla iletişime geçen ajan N.M. sunduğu çeşitli bilgilerin ardından “para bankası” olarak görev yapmaya başladı. Yani diğer ajanların alması için parayı bir bölgeye bırakan kişi rolünü üstlendi.
2008 ve 2012 yılındaki savaşlarda işgal güçlerine direnişin yuvaları, füze fırlatılan mekanlar vs. hakkında bilgi veren ajan çok sayıda direniş mensubunun şehadetine de sebep oldu. Ancak 2014 yılında güvenlik güçlerinin ajanlara yönelik başlattığı operasyon dolayısıyla hareket alanı kısıtlandı.
Tünellerden ve askeri bölgelerden çektiği görüntüleri Siyonist istihbarata gönderen ajan ayrıca ölü noktaları tespit ederek ajanların sayısının artırılması hususunda da çalışmıştı.

İSLAMİANALİZ

Yorumlar