Hamas'tan Esir Takası Haberlerine Yalanlama

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejimiyle yeni bir esir takası anlaşması için arabuluculuk yapıldığı iddialarını yalanladı. 

Görüntülenme: 1555 Tarih: 11 Ocak 2017 10:24
Hamas'tan Esir Takası Haberlerine Yalanlama

Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, bugün (11 Ocak Çarşamba) Quds Press Haber Ajansı'na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın elindeki esir işgal askerleri için yapılan herhangi bir arabuluculuk yok" dedi.
Kasım, Hamas'ın tavrında değişiklik olmadığını, olası bir esir takası anlaşması için görüşmelere başlamadan önce bir önceki esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılıp yeniden gözaltına alınanların salıverilmesini ve yeniden gözaltına alınmamalarını şart koştuğunu söyledi.
İşgal rejimi medyası, Katar'ın Hamas ile işgal rejimi arasında esir takası için arabuluculuk girişiminde bulunduğunu fakat işgal rejiminin esir takası anlaşmasıyla serbest bırakıp yeniden gözaltına aldığı esirleri tekrar serbest bırakmayı reddetmesi ve Gazze'ye ya da Katar'a sürgüne gönderilmelerini şart koşması nedeniyle girişimin başarısız olduğunu öne sürmüştü.
İzzeddin El-Kassam Tugayları, dört işgal askerinin elinde olduğunu açıklamış, isimlerini ve fotoğraflarını yayınlamış fakat askerlerin ölü ya da diri olup olmadıkları hakkında herhangi bir bilgi vermekten kaçınmıştı.
Filistin direnişi Ekim 2011'de esir işgal askeri Gilad Şalit'e karşılık binden fazla Filistinli esirin serbest bırakılmasını sağladı.
fiem

Yorumlar