Gazze'de Tünel Savaşı

İsrail’in güney bölgesinde görev yapan işgalci bir komutan, işgal ordusunun önümüzdeki süreçte Gazze’yle yaşanacak bir savaşta Hamas’ın kazdığı tünelleri “ölüm tuzağına” dönüştüreceklerini iddia etti. 

Görüntülenme: 1855 Tarih: 12 Ocak 2017 18:47
Gazze'de Tünel Savaşı

İsrail’in güney bölgesinde görev yapan işgalci bir komutan, işgal ordusunun önümüzdeki süreçte Gazze’yle yaşanacak bir savaşta Hamas’ın kazdığı tünelleri “ölüm tuzağına” dönüştüreceklerini söyledi. Ayrıca komutan olası bir savaş halinde bu savaşın yalnızca karadan ateş açmak şeklinde gelişmeyeceğini, zira böyle olduğu takdirde zafer kazanmalarının mümkün olmadığını söyledi.
İsrail’de yayın yapan Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan bir haberde işgal ordusunun güney komutanlığının savaşa hazırlandığı ve bu savaşın İsrail Savaş Bakanı Liberman’ın ifadesiyle yalnızca 2-3 sakin geçen sene kazandırmaktansa bizzat Hamas’ın yenilgisiyle sonuçlanacağı belirtildi.
Haberin devamında savaş süresince Hamas’ın tüm stratejilerini yerle bir etmek uğruna hiçbir şeyden çekinmeyecekleri de vurgulandı.
Ayrıca Hamas Hareketinin dikkatli bir şekilde savaş stratejisi yürüteceği, başlangıçta İsrail ordusu tarafında sarsıntı yaratacak sayıda silahlı gücünü kritik bölgelere yığacağı ve bu sayede çok sayıda İsrail askerini öldürürken bir kısmını da esir alacağı, böylece savaşın ilk gününden zafer kazanan taraf görünümü elde etmeye çalışacağı yönündeki öngörüler de gazete tarafından dile getirildi.
Hamas Hareketi’nin savaşı her geçen gün daha da genişleterek tünellere yani yer altına taşımayı planladığını belirten gazete, hareketin 1948’de işgal edilen toprakların orta yerinde sirenlerin çalmasını sağlamak adına uzun menzilli füzelerini geliştirmek hususunda özel olarak çalıştığını da belirtti. Hamas’ın kısa menzilli füzeleri ise Gazze sınırına yakın olan yerleşim yerlerini ya da İsrail ordusunun yoğunlukta olduğu alanları hedef almak için geliştirdiği, ayrıca savaşı Filistin’in içine çekmek için tüneller ve deniz yoluyla saldırı yapacağı da ifade edildi.

İSLAMİANALİZ

Yorumlar