Hamas Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı'nın Açıklamalarını Takdir Etti

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Jacob Zuma'nın Filistin halkıyla dayanışma için ülkesinin vatandaşlarından işgal rejimini ziyaret etmemelerini istemesini takdirle karşıladı. 

Görüntülenme: 1625 Tarih: 12 Ocak 2017 14:25
Hamas Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı'nın Açıklamalarını Takdir Etti

Hamas Hareketi, bugün (12 Ocak Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, "Güney Afrika'nın Filistin davasına ve halkımızın özgürlük çabalarına desteğini ifade eden bu açıklamayı takdir ediyoruz" ifadesine yer verildi.
Hamas Hareketi ayrıca dünyadaki tüm ülkeleri, Filistin topraklarını işgale son verinceye kadar işgal rejimini boykot etmeye çağırdı.
Bildiride, Filistin halkının direniş hakkının ve toprakları üzerinde meşru haklarını elde etme çabasının desteklenmesi talep edildi.
Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Jakob Zuma, geçen Pazartesi günü yaptığı konuşmada, ülkesinin vatandaşlarını işgal rejimini ziyaret etmeyerek Filistin halkıyla dayanışma göstermeye davet etmişti.
Zuma, Afrika Ulusal Konseyi Partisi'nin 105'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, Johannesburg'un Filistin davasını desteklemeye devam edeceğini bildirdi.
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Yahudi yerleşim birimi inşasının durdurulması konusundaki kararını memnuniyetle karşıladığını ifade eden Zuma, "Filistin halkı bir gün hedeflerine ulaşacak ve bağımsızlığına kavuşacak. Biz de onun bu yöndeki çabalarını destekleyeceğiz" dedi.
Güney Afrika Cumhuriyeti hükümeti işgal rejiminin Filistinlilere yönelik politikalarını Güney Afrika'da 1948 ile 1994 arasında hüküm süren beyaz ırkçı yönetimin politikalarına benzetiyor.
Güney Afrika Cumhuriyeti yönetimi yasalarında değişiklik yaparak aynı zamanda İsrail pasaportu taşıyan vatandaşlarının orduda görev almasını yasakladı ve işgal rejimi ürünlerinin ithaline bir dizi kısıtlama getirdi.
 
fiem

Yorumlar