Siyonist Güçler Bir Hafta İçinde 69 Kişiyi Tutukladı

Filistin Esir Kulübü, Siyonist işgal güçlerinin bu hafta içinde 69 Filistinliyi tutukladığını belirterek, bunların eski esirlerle çocuklardan oluştuğunu ifade etti. 

Görüntülenme: 1277 Tarih: 13 Ocak 2017 12:36
Siyonist Güçler  Bir Hafta İçinde 69 Kişiyi Tutukladı

İnsan hakları raporuna göre, işgal güçleri bu süre içinde Kalendiya mülteci kapından esir Muhammed Ebu Şahin’e iki müebbet ile üç buçuk milyon para cezası verirken, Ramallah’a bağlı Remun beldesinden Tesnim Halebi (15) adındaki Filistinli kız çocuğa da bir buçuk yıl fili hapis cezası verdi.
Esir Kulübü yayınladığı raporda ayrıca işgal güçlerinin 34 esir için idari ceza kararı çıkardığını, bunlardan 12’sinin yeni olduğunu hatırlatarak, diğer esirlerin ise var olan cezalarının uzatıldığını kaydetti.
Esirlere yönelik baskılarını sürdüren işgal rejiminin 2001 yılında tutuklanıp 25 yıl hapis cezası verilen Filistinli esir Abdülkerim Er-Rimavi’nin aile ziyaretlerine getirdiği yasak halen devam ediyor. Aile fertlerinden çoğu tutuklandığı tarihten beri onu hiç ziyaret edemedi.
Siyonist işgal güçlerinin tutukladıkları İhab Süleyman ile Yezin Diriyye’ye işkence edip, uzun süre aç ve susuz bıraktıkları belirtildi. 
 
fiem

Yorumlar