Gazze Halkı Bugün Elektrik Kesintilerini Protesto Etti

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın çağrısı üzerine bugün (13 Ocak Cuma) Gazze’de binlerce kişi elektrik kesintilerini protesto etti. 

Görüntülenme: 1884 Tarih: 13 Ocak 2017 03:08
Gazze Halkı Bugün Elektrik Kesintilerini Protesto Etti

Cuma namazından sonra başlayan gösteriye katılan kalabalık kitle, elektrik krizinden sorumlu tuttukları Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas aleyhinde sloganlar attılar.
Elektrik kriziyle ilgili dövizler taşınırken, bir grubun Mahmud Abbas’ın posterlerini yaktığı görüldü.
Gazze’deki elektrik kesintileri halkı bezdirirken, daha önce günde 6-8 saat elektrik verilirken şu anda günde sadece 4 saat verilebiliyor.
Gösteride konuşan Hamas mensubu milletvekili Muşir El-Mısrî “Mahmud Abbas ile hükümetin başbakanı Rami El-Hamdallah bu krizin sorumlularıdır. Gazze, üzerindeki kuşatmanın devamı konusunda büyük bir komplo ile karşı karşıyadır” dedi.
El-Hamdallah hükümetini çıkar ve şantajı bırakıp sorumluluk taşımaya davet eden El-Mısrî, Arap ülkelerinden de Gazze halkına sıkıntı veren kuşatmayı kırmak için üzerlerine düşeni yerine getirmelerini istedi.
Gazze’nin Mahmud Abbas, El-Hamdallah hükümeti ve bazı Arap çevrelerin komplosuna maruz kaldığını hatırlatan milletvekili El-Mısrî, Filistin Yönetimi’yle hükümetin Gazze’deki Filistin halkına ambargo uyguladığını ifade etti.
Gazze’nin Filistin Yönetimi’nin kuşatmasına teslim olmayacağını belirten El-Mısrî direnişe devam edeceklerini söyledi.
 
fiem

Yorumlar