Siyonist Güçler Gazze Şeridi'nin Kuzeyinde İki Filistinliyi Yaraladı

Filistinli kaynaklar, işgal güçlerinin dün (14 Ocak Cumartesi) Gazze Şeridi'nin kuzeyinde iki ayrı olayda iki Filistinliyi yaraladığını ve yaralıların hastaneye kaldırıldıklarını bildirdi. 

Görüntülenme: 1515 Tarih: 15 Ocak 2017 12:15
Siyonist Güçler Gazze Şeridi'nin Kuzeyinde İki Filistinliyi Yaraladı

Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, işgal donanmasına ait bir hücumbottan Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya açıklarında avlanan bir balıkçı teknesine dün akşam saatlerinde ateş açıldığını, balıkçılardan birinin vücuduna isabet eden dört plastik mermiyle yaralandığını söyledi.
Dün akşam Beyt Lahiya'nın doğusunda bir başka Filistinli daha işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralandı.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El-Kudra, konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, 37 yaşında bir Filistinlinin Beyt Lahiya'nın doğusunda mevzilenen işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu ayağından yaralandığını açıkladı.
El-Kudra, yaralı Filistinlinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'ne kaldırıldığını ve durumunun iyi olduğunu ifade etti.
İşgal güçleri, işgal ordusunun 2014 yazında Gazze Şeridi'ne açtığı savaşı sona erdiren ateşkes anlaşmasını imzalandığı günden bu yana ihlal etmeyi sürdürüyor.
fiem

Yorumlar