Halk Netanyahu'nun İstifasını İstiyor

Tel Aviv'de siyonist rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun politikaları protesto edildi.  

Görüntülenme: 1577 Tarih: 15 Ocak 2017 09:06
Halk Netanyahu'nun İstifasını İstiyor

İşgal rejimi İsrail'in başkenti Tel Aviv'de Binyamin Netanyahu'nun politikaları protesto edilerek istifaya çağrıldı.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Rabin Meydanı'na yürüyen yüzlerce İsrailli, Netanyahu'nun istifasını istedi.

Gösterinin organizatörleri, Netanyahu hükümetinin siyasetleri yüzünden aşırılık ve ırkçılığın bedelini ödediklerini dile getirdi.

Eylemciler de yürüyüş sırasında "Yolsuzluk bitmiyor, hükümet istifa" yazılı dövizler taşıdı.

Öte yandan, İsrail'deki "Vatandaşın Hakları" isimli kuruluşça hazırlanan raporda, 2016'nın İsrail'de insan hakları açısından başarılı bir yıl olmadığı belirtildi.

İsrail'in Filistinlilere karşı uygulamalarında aşırılık içeren yöntemler benimsediği, hak ile özgürlüklerini ihlal ettiği, orantısız güç kullandığı ifade edilen raporda, Araplara, Etiyopyalı ve doğulu Yahudilere, kadınlara ve engellilere yönelik ırkçı olaylarda her geçen gün artış olduğu bildirildi.

İsrail polis sözcülüğünden daha önce yapılan açıklamada, "İsrail polisi, işadamlarından hediyeler kabul ettiği şüphesiyle Başbakan Netanyahu'nun sorgulandığı bildirilmişti.

İsrail'in Kanal 2 televizyonu da soruşturma nedeninin Netanyahu'nun "Biri İsrailli diğeri yabancı iki işadamından yüksek miktarda rüşvet aldığı" yönündeki iddialar olduğunu öne sürmüştü. Haaretz gazetesi ise daha önceki haberinde Netanyahu aleyhinde 100 binlerce dolarlık hediye ve rüşvet aldığı yönünde yeterli bilgi toplandığını, polisin soruşturmayı Amerikalı iş adamı Ronald Lauder'ın ifadelerine dayandırdığını ifade etmişti. İsrail'de başsavcılık kasım ayında kamuoyunda ‘denizaltı skandalı' olarak bilinen ve Netanyahu'nun da adının karıştığı yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma açılmasına karar vermişti.

Öte yandan Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya kendisini kuşatan rüşvet ve yolsuzluk şüpheleri nedeniyle görevi bırakma çağrısında bulundu.

Haaretz gazetesinin haberine göre, Barak sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun yolsuzluğa bulaştığını kanıtlayan ses kayıtlarının ortaya çıkmasını kastederek, "Bu şok edici bir durum. Bibi'nin (Netanyahu) başbakanlığı sürdürmesi mümkün değildir" dedi.

Netanyahu, perşembe günü ikinci kez İsrail polisi tarafından Kudüs'teki konutunda sorgulanmıştı.

parstoday

Yorumlar