Siyonist Güçler Beyt Hanun Kapısı’nda Filistinli İki İşadamını Gözaltına Aldı

İşgal güçlerinin dün (15 Ocak Pazar) Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki (Beyt Hanun) Erez Kapısı’nda Filistinli iki işadamını gözaltına aldığı bildirildi. 

Görüntülenme: 1224 Tarih: 16 Ocak 2017 15:23
Siyonist Güçler Beyt Hanun Kapısı’nda Filistinli İki İşadamını Gözaltına Aldı

İnsan hakları alanında faaliyet gösteren kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri işadamları Mithat Kerem ve Hazım Tuman’ı Erez Kapısı’nda saatlerce sorguya çektikten sonra gözaltına aldı.
İşgal güçlerinin geçen yıl Erez Kapısı’nda Filistinli işadamlarını gözaltına alma politikasına hız verdiği ve işgal yönetiminin 2016’da yüzlerce tacirin geçiş iznini iptal ettiği açıklandı.
İşgal güçleri Gazze Şeridi sakinlerinin tedavi ya da ticaret amacıyla Batı Yaka’ya ve 1948’de işgal edilen Filistin topraklarına geçmek için kullandığı Erez Kapısı’nda hastaları, hasta yakınlarını ve işadamını sorguya çekerek Gazze’deki direniş güçleri hakkında bilgi toplamaya çalışıyor.
Uzun süren sorgu sırasında direnişe yardımcı olduğundan şüphe ettiği kişileri gözaltına alan işgal güçleri zaman zaman da hasta yakınlarına ve işadamlarına kapıdan geçiş kolaylığı sağlama karşılığı işgal güçleri lehine ajanlık teklif ediyor.
 
fiem

Yorumlar