Ebu Merzuk'tan Önemli Çağrı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Musa Ebu Merzuk, Filistin'de uzlaşının sağlanması için her türlü çabanın sarf edilmesi çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 1488 Tarih: 16 Ocak 2017 10:58
Ebu Merzuk'tan Önemli Çağrı

Ebu Merzuk, tehditlere karşı birlik olmaya davet ederek, Filistin uzlaşısına engel olan İsrail ve Amerikan müdahalelerine karşı çıkılması gerektiğini ifade etti.
Moskova'da düzenlenen Filistin Ulusal Diyaloğu Konferansı'nda konuşan Ebu Merzuk, Filistinlilerin tehditlere karşı tek vücut olmaları ve bölünmüşlük halini sona erdirmek için her türlü çabayı göstermeleri gerektiğini belirtti.
Filistinli sekiz grubun katıldığı konferansta Hamas heyetine başkanlık eden Ebu Merzuk, Filistin Ulusal Konseyi Hazırlık Komitesi toplantısına işaret ederek, "Beyrut'taki buluşmadan sonra uzlaşının kapısına geldik" dedi.
Mevcut aşamada ulusal uzlaşının yanında hiçbir değeri olmayan ayrıntıların gözardı edilmesi gerektiğini kaydeden Ebu Merzuk, uzlaşının sağlanmasını istemeyen İsrail ve Amerika'nın müdahalelerine karşı çıkılması çağrısında bulundu.
Rus Bilimler Akademisi'ne bağlı Doğu Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen konferans Rusya'nın başkenti Moskova'da dün başladı.
Doğu Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Vitaly Naumkin de konferansta yaptığı konuşmada, Rusya'nın Filistin davasındaki eski çabalarına dönmesinin vaktinin geldiğini söyledi.
 
 fiem

Yorumlar