Filistinli Şehit Genç Beytlahim'de Kalabalık Bir Cenaze Töreniyle Toprağa Verildi

İşgal güçlerince dün kameralar önünde yargısız infazla şehit edilen 17 yaşındaki Kusay Hasan El-Amur isimli genç bugün (17 Ocak Salı) öğle saatlerinde Beytlahim vilayetinin doğusundaki Tegu' beldesinde kalabalık bir cenaze töreniyle toprağa verildi. 

Görüntülenme: 1295 Tarih: 17 Ocak 2017 13:35
Filistinli Şehit Genç Beytlahim'de Kalabalık Bir Cenaze Töreniyle Toprağa Verildi

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, cenaze kortejinin onlarca araçla Beyt Cala Hastanesi'nden yola çıktığını, Tegu' beldesine getirilen şehit genci ailesi son kez gördükten sonra beldedeki Büyük Camii'nin avlusunda cenaze namazının kılındığını, şehidin daha sonra belde mezarlığında toprağa verildiğini bildirdi.
Belde sakinlerinden ve Beytlahim'den cenaze törenine katılan binlerce kişi Filistin bayrakları ile direniş gruplarının sancaklarını taşıdı.
Cenaze törenine katılanların ayrıca yüksek sesle tekbir getirdikleri ve şehidi öven sloganlar atarak intikamının alınmasını istedikleri belirtildi.
Filistinli şehit gencin cenaze namazını Beytlahim milletvekili Halid Tafiş'in kıldırdığı, cenaze töreninde yapılan konuşmalarda direniş metodunun korunması, işgalcilerle güvenlik koordinasyonuna son verilmesi ve milli birlik çağrısı yapıldığı ifade edildi.
İşgal güçleri Kusay Hasan El-Amur isimli genci Tegu' beldesinde dün yaşanan çatışmalar sırasında doğrudan üzerine ateş açarak şehit etmişti.
 
fiem

Yorumlar