Siyonist Güçler Tulkerem Yakınlarında Bir Filistinliyi Şehit Etti

Batı Yaka'nın kuzeyindeki Tulkerem kenti yakınlarında dün akşam (17 Ocak Salı) işgal güçleri bir Filistinliyi bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla şehit etti. 

Görüntülenme: 1083 Tarih: 18 Ocak 2017 14:38
Siyonist Güçler Tulkerem Yakınlarında Bir Filistinliyi Şehit Etti

İşgalcilere ait 0404 sitesi, İsrailli askerlerin Tulkerem yakınlarındaki kontrol noktasında bıçaklama eylemi gerçekleştirmek isteyen Filistinliye ateş açtığını ve yaralı Filistinlinin kan kaybından öldüğünü, işgal askerlerinden ise ölen ya da yaralanan olmadığını öne sürdü.
Filistin Sağlık Bakanlığı da Tulkerem'in kuzeyindeki Şuveyke köyü sakinlerinden 44 yaşındaki Nidal Davud Mehdavi'nin işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit olduğunu açıkladı.
Mehdavi'nin şehadetiyle birlikte Ekim 2015'te başlayan Kudüs İntifadası'nda bugüne kadar şehit olanların sayısının 276'ya yükseldiği bildirildi.
Öte yandan işgal güçleri dün Beytlahim’den bir gencin gözaltına alındığını ve gencin Kudüs'te bıçaklama eylemi gerçekleştirmeyi planladığını iddia etti.
İşgal polisi konuyla ilgili yayınladığı bildiride 19 yaşındaki gencin Beytlahim'deki Ed-Dehişe Mülteci Kampı sakinlerinden olduğunu ve Kudüs'e izinsiz girdiğini öne sürdü.
fiem

Yorumlar