Siyonist İşgal Güçlerinin Ummu'l-Hayran Köyüne Düzenlediği Baskında Bir Filistinli Şehit Oldu

İşgal güçlerinin bu sabah (18 Ocak Çarşamba) ev yıkımı için baskın düzenlediği En-Nakab'taki Ummu'l-Hayran köyünde yaşanan çatışmalarda bir Filistinli şehit oldu ve en az dört Filistinli de yaralandı. 

Görüntülenme: 870 Tarih: 18 Ocak 2017 04:04
Siyonist İşgal Güçlerinin Ummu'l-Hayran Köyüne Düzenlediği Baskında Bir Filistinli Şehit Oldu

İşgal güçleriyle köy sakinleri arasında yaşanan çatışmalarda bir işgal polisinin de öldüğü bildirildi.
Ummu'l-Hayran Köyü Yerel Komitesi Başkanı Raid Ebu'l-Gay'an, yirmi yaşlarındaki Yakub Musa Hüseyin Ebu'l-Gay'an isimli gencin yıkım için köye baskın düzenleyen işgal güçlerinin kurşunlarıyla şehit olduğunu, bazıları ağır birkaç kişinin de yaralandığını ifade etti.
İşgal polisi sözcüsü ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistinli gencin kurşunla şehit olduğunu, işgal polisinin ise köyde gerçekleştirilen araçla çarpma eylemi sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. İşgal polisi, şehit Ebu'l-Gay'an'ın terörist olduğunu iddia etti.
Bu sabah erken saatlerde köyü kuşatan işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralananlar arasında Knesset'teki Ortak Liste Başkanı Eymen Avde'nin de bulunduğu ve Avde'nin plastik mermiyle başından ve sırtından yaralandığı, diğer yaralılarla birlikte Bi'r Es-Seba kentindeki Soroka Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.
Köy sakinlerinin anlattığına göre Yakub Musa Hüseyin Ebu'l-Gay'an evinden çıkıp otomobiline binerek köylülerin işgal güçlerini engellemek amacıyla toplandığı köy girişine doğru gitti.
İşgal güçlerinin Filistinli genci üzerine gerçek mermilerle ateş açarak şehit ettiği, kalabalığa ise plastik mermilerle ateş açtığı ve birçok kişiyi yaraladığı bildirildi.
 
fiem

Yorumlar