Kalendiya Mülteci Kampı'ndaki Çatışma

Cenin Mülteci Kampı'nda Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleriyle kamp sakini gençler arasında yaşanan çatışmalar dün gece yeniden alevlendi. 

Görüntülenme: 1218 Tarih: 18 Ocak 2017 07:29
Kalendiya Mülteci Kampı'ndaki Çatışma

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, çatışmalar kamp girişindeki Halil Süleyman Hastanesi çevresinde yoğunlaştı.
Kaynaklar, çatışmaların şiddetlenmesi üzerine atılan göz yaşartıcı bombaların hastane bahçesine kadar ulaştığını, gençlerin de Filistin Yönetimi güvenlik güçlerine ateş açtıklarını ve el yapımı bomba attıklarını söyledi.
Kaynaklar ayrıca Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin gençlerin peşine düştüğünü ve bazılarını gözaltına aldığını bildirdi.
Öte yandan, Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'nda bu sabah işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
Yerel kaynaklar, Filistinli gençlerin kampa baskın düzenleyen işgal güçlerine taşlarla ve molotof kokteyliyle direndiğini, çatışmalar sırasında 6 gencin işgal güçlerinin kurşunlarıyla yaralandığını bildirdi.
İşgal güçlerinin Kalendiya askeri kontrol noktası civarındaki dükkânları ve barakaları yıkmak için bölgeye iş makinaları ve yıkım ekipleri gönderdiği kaydedildi.
 
fiem

Yorumlar