Hamas'ın Düzenlediği Gösteriye Binlerce Kişi Katıldı

1948'de işgal edilen Filistin topraklarındaki En-Nakab bölgesinde yer alan Ummu'l-Hayran köyünde işgal güçlerinin yaptıkları dün akşam (18 Ocak Çarşamba) İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Gazze Şeridi'nde düzenlediği yürüyüşle protesto edildi. 

Görüntülenme: 1838 Tarih: 19 Ocak 2017 16:38
Hamas'ın Düzenlediği Gösteriye Binlerce Kişi Katıldı

Binlerce kişinin katıldığı protesto yürüyüşü Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki Hulefa-i Raşidin Camii'nin önünden başladı. 
Kamp caddelerini dolaşan göstericiler, işgal güçlerinin Ummu'l-Hayran köyündeki evleri yıkma ve köy sakinlerini zorla göç ettirme kararını kınayan ve köy halkının direnişini öven sloganlar attı.
Hamas liderlerinden Muhammed Ebu Asker, şehit Yakub Ebu'l-Gay'an'ın gerçekleştirdiği ve bir işgal polisinin ölmesine, diğer bazılarının da yaralanmasına yol açan otomobille çarpma eylemini kutladı.
Ebu Asker, Gazze Şeridi'nde yaşanan elektrik krizine rağmen Gazze halkının ve Hamas'ın Ummu'l-Hayran köyü sakinlerinin yanında olduğunu söyledi.
En-Nakab'da bulunan ve işgal yönetimince meşru yerleşim alanı kabul edilmeyen Ummu'l-Hayran köyüne işgal polisinin dün öğleden önce baskın düzenlemesi nedeniyle köyde çatışmaların yaşandığı ve işgal güçlerinin en az sekiz evi yıktığı bildirildi.
 
fiem

Yorumlar