Siyonist Güçlerin Şehit El-Hesi'nin Teknesini Bilerek Batırdığı Kesinleşti

İnsan Hakları Bağımsız Heyeti ile Fetva ve Yasama Divanı'ndan uzmanların yürüttüğü soruşturma, Ocak ayı başında yaşanan balıkçı Muhammed El-Hesi'nin şehit olduğu olayda işgal güçlerinin Filistinli balıkçının teknesini kasıtlı olarak parçaladığını ortaya çıkardı. 

Görüntülenme: 1217 Tarih: 19 Ocak 2017 14:33
Siyonist Güçlerin Şehit El-Hesi'nin Teknesini Bilerek Batırdığı Kesinleşti

Olay günü akşam saat 21:20'de yaşananların hatırlatıldığı raporda, şehit balıkçı El-Hesi'nin ahşaptan yapılma balıkçı teknesinde tek başına olduğu ve teknenin 11 mil uzaklıktan dahi görülebileceği bildirildi.
Balıkçı teknesinin sahilden 5,5 mil ve işgal rejimi karasuları sınırından 200 metre uzaklıkta olduğu belirtilen raporda, avlanma izni verilen bölgede bulunan tekneye işgal donanması hücumbotunun saat 21:15'te yaklaştığı, hiçbir uyarıda bulunmadan teknenin etrafında dönmeye başladığı, hücumbotun oluşturduğu dalgalar nedeniyle teknenin ışıklarının söndüğü, bu sırada hücumbotun doğrudan teknenin üzerine gelerek ahşaptan yapılma tekneyi paramparça ettiği kaydedildi.
Raporda, işgal hücumbotunun balıkçı teknesine kasıtlı olarak çarptığı ve tekneyi bilerek batırdığı ifade edildi.
Raporda ayrıca, olay yerinden 400 metre uzaklıkta avlanan Filistinli diğer balıkçıların balıkçı El-Hesi'yi denizde aradıkları fakat uzun süren aramalara rağmen cesedinin bulunamadığı, şehit balıkçının cesedinin de çarpmanın etkisiyle parçalanmış olabileceği belirtildi.
İnsan Hakları Bağımsız Heyeti ile Fetva ve Yasama Divanı, işgal güçlerinin Filistinli masum balıkçıyı şehit etmesini şiddetle kınadı.
 
fiem

Yorumlar