Siyonist Güçler Eski Esirlerden Rende Yusuf’u Tekrar Tutukladı

Siyonist işgal güçleri daha önce işgal rejimi zindanlarında yıllarca kaldıktan sonra özgürlüğe kavuşan eski esirlerden Rende Yusuf Şahatit’i Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde kurduğu geçici askeri noktada tutukladı. 

Görüntülenme: 1337 Tarih: 21 Ocak 2017 09:26
Siyonist Güçler Eski Esirlerden Rende Yusuf’u Tekrar Tutukladı

Şahatit’in eşi Yusuf El-A’rac muhabirimize verdiği bilgide, eşinin annesiyle ve babasıyla birlikte kardeşinin düğününden dönerken El-Halil şehrinin güneyinde yer alan El-Fevar mülteci kampı girişinde durdurulup tutuklandığını söyledi.
Eşinin askeri araç içerisinden telefon açtığını belirten Yusuf, kendisini tutuklayan Siyonist subayın eşine istihbarat birimi tarafından arandığını ilettiğini ifade etti.
Yaşları 4-6 arasında değişen üç çocuk annesi olan Şahatit, işgal güçlerince ev hapsinde tutuluyordu. Ev hapsi bir hafta önce sona eren Şahatit yeniden tutuklandı.
Daha önce tutuklanan Şahatit, altı yıl hapis yattıktan sonra Özgürlerin Vefası olarak bilinen esir takası anlaşmasıyla özgürlüğe kavuşmuştu.
Özgürlüğe kavuştuktan sonra çocuğunu hastaneye götürürken tekrar gözaltına alınan Şahatit, dört ay zindanda kaldıktan sonra kefaletle mahkeme sonlanıncaya kadar serbest bırakılmıştı.
 
fiem

Yorumlar