Siyonist İşgal Güçleri Arama Bahanesiyle Esirleri Soğuk Havada Dışarı Çıkarıyor

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi Siyonist cezaevi idaresinin esirlere işkence etmede uzmanlaştığını, onların sıkıntılarını artıracak derecede kışın hücrelerine baskın yaptığını belirtti. 

Görüntülenme: 1318 Tarih: 21 Ocak 2017 22:24
Siyonist İşgal Güçleri Arama Bahanesiyle Esirleri Soğuk Havada Dışarı Çıkarıyor

Merkez araştırmacılarından Riyad El-Eşkar yaptığı açıklamada, kışın yapılan baskın ve operasyonların büyük sıkıntılarla karşılaşan esirler için ağır işkence olduğunu hatırlatarak, işgal güçlerinin baskınlar için kasten kış mevsimini seçtiklerini, silahlı kişilerle barbar ve vahşi bir şekilde hücrelere aniden baskınlar yapıp esirleri dışarı çıkardıklarını ve soğuk havada saatlerce beklettiklerini ifade etti.
El-Eşkar, “İşgal güçleri ani yaptıkları baskılarda esirlerin kışlıklarını almadan, üstlerine bir şey giymeden dışarı çıkmalarını sağlıyor. Hatta bazen soğuk havada sadece gecelikleriyle dışarı çıkmak zorunda kalıyorlar. Saatlerce ve sabaha kadar soğukta bekletiliyorlar. Arama bitinceye kadar içeri alınmayan esirler şiddetli soğukta donma tehlikesi geçiriyorlar. Hedef ise belli. Esirlere baskı yapmak, onlara işkence etmek, özel eşyalarını kırmak” dedi.
El-Eşkar verdiği bilgide ayrıca, işgal güçlerinin yılbaşından beri 8 defa cezaevlerine baskın yaptığını hatırlatarak, işgal güçlerinin en son Nefha Cezaevi’nde 4’üncü bölümün 31’inci koğuşuna baskın düzenlediğini, soğuk havada esirleri dışarı çıkardığını, aramalar esnasında esirlere ait özel eşyaları, yatak ve yorganları parçaladığını söyledi.
 
 fiem

Yorumlar