Gazze Şeridinde Balıkçılar Zor Durumda

Gazze'deki Filistinli Sendikacılar Başkanı Nizar Ayyaş, işgal güçlerinin balıkçı teknelerine sürekli ateş açması ve balıkçıların avlanmak için daha ileri mesafelere açılmasını engellemesi nedeniyle balıkçılığın en kötü günlerini yaşadığını söyledi. 

Görüntülenme: 1842 Tarih: 22 Ocak 2017 01:36
Gazze Şeridinde Balıkçılar Zor Durumda

Ayyaş, Filistin Enformasyon Merkezi'ne dün (21 Ocak Pazar) yaptığı açıklamada, av mevsiminin oldukça cılız geçtiğini, işgal güçlerinin balıkçıların 3-5 mil ötesine açılmalarına izin vermediğini, bu nedenle balıkçılığın en kötü günlerini yaşadığını, abluka nedeniyle teknelerini onaramadıklarını ifade etti.
İşgal donanması hücumbotlarının Filistinli balıkçı teknelerine özellikle sınır bölgesi sayılan Beyt Lahiya açıklarında günlük olarak  ateş açtığını kaydeden Ayyaş, işgal güçlerinin diğer bölgelerde balıkçı teknelerini zaman zaman hedef aldığını belirtti.
İşgal donanması son iki gün içinde iki ayrı olayda balıkçı teknelerine yoğun bir şekilde ateş açarak üç balıkçıyı yaraladı.
İşgal donanmasına ait bir hücumbot da 5 Ocak'ta balıkçı Muhammed El-Hesi'nin teknesini batırdı ve Filistinli balıkçı da olayda şehit oldu.
Ayyaş, Gazze Şeridi'nde Balıkçılar Sendikası'na kayıtlı 3800'den fazla balıkçı olduğunu ve 2014 yazındaki savaştan bu yana balıkçılık sektörünün kaybının 5 milyon doları geçtiğini açıkladı.
 
fiem

Yorumlar