Abbas Yönetiminden Siyasi Tutuklulara İşkence

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi Filistinli milletvekili Nayif Er-Recub, Batı Yaka'daki Filistin Yönetimi zindanlarında bulunan siyasi tutuklulara yapılan işkenceler karşısında insan hakları çevrelerinin sessizliğini eleştirdi. 

Görüntülenme: 1359 Tarih: 22 Ocak 2017 08:43
Abbas Yönetiminden Siyasi Tutuklulara İşkence

Milletvekili Er-Recub, konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada, siyasi tutuklulara yapılan işkenceler karşısında insan hakları örgütlerinin sessizliğinin güvenlik birimlerini uzun süre açlık grevi yapan siyasi tutuklulara baskıda daha da ileri gitmeye teşvik ettiğini söyledi.
Uzlaşı görüşmelerine paralel olarak Batı Yaka'daki siyasi tutuklamaların da arttığına dikkat çeken Er-Recub, bölünmüşlük halini sonra erdirme çabalarının ciddi olmadığını ifade etti.
Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin şehadet eylemcisi Abdurrahman Eş-Şeludi'nin babasını gözaltına aldığını hatırlatan Er-Recub, Batı Yaka'daki güvenlik birimlerinin daha önce de şehit ailelerine ve esir ailelerine kötü davrandığını belirtti.
Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Batı Yaka'da direniş taraftarlarını hedef almaya devam ettiğini bildiren Er-Recub, güvenlik birimlerince gözaltına alınanların çoğunun eski esirler ve başarılı üniversite öğrencileri olduğuna dikkat çekti.
 
fiem

Yorumlar