1948'de İşgal Edilen Filistin Topraklarında Yaşayan Halk Zulüm Altında

1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerin yüzde 95'i işgal rejiminde eşit haklara sahip olmadıklarını söylerken, sadece yüzde 5'i işgalcilerle eşit haklara sahip olduklarını iddia etti. 

Görüntülenme: 1271 Tarih: 23 Ocak 2017 17:09
1948'de İşgal Edilen Filistin Topraklarında Yaşayan Halk Zulüm Altında

En-Nakab'taki Ummu'l-Hayran köyünde yaşanan olayların ve yıkımın ardından İsrailli bir araştırma şirketi tarafından yapılan ankete katılanların yüzde 63'ünün Filistinlilerle ilgili bir konu olduğunda işgal rejiminin ırkçı bir devlete dönüştüğü söylediği bildirildi.
İşgal rejimi gazetelerinden Maariv'de yayınlanan anket sonuçlarına göre 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerden yüzde 26'sı Ortak Liste'nin çalışmalarından memnun olduğunu kaydederken yüzde 32'si ise memnun olmadığını söyledi.
Ankete katılanların yüzde 42'sinin Eymen Avde'nin başkanlığındaki Büyük Arap Partisi'nin Knesset'teki çalışmalarından memnun olduğunu ifade ettiği, Avde'nin Ummu'l-Hayran'daki son olaylar karşısındaki tavrının politikalarından memnun olanların sayısının artmasına neden olduğu belirtildi.
Anket sonuçlarına göre 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerden üçte birinin hiçbir siyasi partinin siyasi ve sosyal görüşlerini temsil etmediğini söyledi.
Ankete katılan Filistinlilerden yüzde 79'unun işgal rejiminde bugün seçim yapılması halinde seçime katılıp oy kullanacağını belirttiği ve bunun daha önce görülmemiş bir oran olduğu kaydedildi.
 
fiem

Yorumlar