Hamas, Abbas Yönetimi Güvenlik Birimlerinin Eski Esirin Evine Baskın Düzenlemesini Kınadı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Batı Yaka'daki Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Cenin'in güneyindeki Sanur beldesi sakinlerinden eski esir Nasır Habayine'nin evine baskın düzenlemesini kınadı. 

Görüntülenme: 1175 Tarih: 24 Ocak 2017 19:23
Hamas, Abbas Yönetimi Güvenlik Birimlerinin Eski Esirin Evine Baskın Düzenlemesini Kınadı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik güçleri Habayine'nin evine baskın düzenleyerek evdeki eşyalara zarar verdi. Eski esirin eşine saldıran güvenlik görevlileri hamile kadının düşük yapmasına neden oldu. Habayine'nin çocuklarını darp eden güvenlik güçleri baskın sırasında çocuklardan birini de gözaltına aldı.
Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, dün (23 Ocak Pazartesi) akşam saatlerinde konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin bu barbarca tavrının söz konusu güçlerin misyonu hakkında soru işaretlerine yol açtığını söyledi.
Burhum, "Batı Yaka'daki aktivistleri, eski esirleri, düşünce ve ifade özgürlüğünü hedef alan bu barbarca tutum ve davranışlara derhal son verilmeli" dedi.
Hamas sözcüsü, Batı Yaka güvenlik birimlerinin ihlallerine son vermek için ortak bir tavır ortaya konulması ve Filistin Yönetimi zindanlarında tutulan tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasının sağlanması gerektiğini dile getirdi.
fiem

Yorumlar