Siyonist Yerleşimciler Filistinlilere Ait Dükkana El Koydu

Yahudi yerleşimciler bu sabah (24 Ocak Salı) Kudüs'ün Eski Belde semtinde Filistinlilere ait bir dükkana zorla el koydu. 

Görüntülenme: 1064 Tarih: 24 Ocak 2017 09:55
Siyonist Yerleşimciler Filistinlilere Ait Dükkana El Koydu

Quds Press Haber Ajansı, Yahudi yerleşimcilerin Nura Sab Leben ailesine ait dükkana baskın düzenleyerek sahiplerinin haberi olmadan dükkanda kazı ve onarım çalışması yapmaya başladığını bildirdi.
Dükkan sahiplerinin işgal güçlerinin himayesinde gerçekleşen baskın ve işgal karşısında şok oldukları ifade edildi.
Dükkan sahibinin oğlu Rafet Sab Leben, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin yıllardır kapalı olan dükkana hırsız gibi girdiklerini ve kazı çalışması yapmaya başladıklarını söyledi.
Sab Leben, işgal rejimi yüksek mahkemesinin son oturumunda anne-babasının Bugatu'l-Halidiyye'deki evlerinde 10 yıl daha oturmalarına ve daha sonra evi Yahudi yerleşimcilere teslim etmelerine hükmettiğini, dükkanı ise karardan istisna tuttuğunu bildirdi.
İşgal polisinin ve Sınır Muhafızları askerlerinin baskın ve el koyma sırasında Yahudi yerleşimcileri koruduğu, yerleşimcilerle dükkanın asıl sahipleri arasında kavga çıktığı ifade edildi.
Yahudi yerleşimci örgütlerinin Sab Leben ailesini yıllardır evinden kovmaya çalıştığı ve işgal yönetiminin bunun için aileye her türlü baskıyı uyguladığı belirtildi.
 
fiem

Yorumlar