İsmail Heniyye'ye Kahire'de Uygulanan Protokol Dikkat Çekti

Siyasi analistler, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye ve beraberindeki heyete Kahire'de uygulanan protokolün görüşmelerin olumlu geçeceği sinyalini verdiğini söyledi. 

Görüntülenme: 1606 Tarih: 25 Ocak 2017 17:12
İsmail Heniyye'ye Kahire'de Uygulanan Protokol Dikkat Çekti

Heniyye ve beraberindeki heyet, Mısırlı yetkililerle görüşmeler yapmak üzere Pazar akşamı Katar uçağıyla Doha'dan Kahire'ye gitti. Hamas lideri ve beraberindekilerin VIP salonunda karşılandıkları ifade edildi.
Kaynaklar, birkaç gün sürmesi beklenen resmi ziyaret sırasında yapılacak görüşmelerde Filistin'deki son gelişmelerin ve Gazze Şeridi'nin durumunun ele alınacağını bildirdi.
Siyasi analist Hüsam Ed-Deceni, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, Hamas heyetinin Mısırlı istihbarat yetkilileriyle yaptığı görüşmenin Mısır'ın Hamas'a bakışındaki değişimi yansıttığını söyledi.
Görüşmelerin ilişkilerin gelişmesine ve Rafah Kapısı'nın daha farklı açılmasına yol açacağını kaydeden Ed-Deceni, güvenlik konusunun görüşmelerin en önemli maddesi olacağını belirtti.
Yazar ve siyasi analist Mustafa Es-Savvaf da Hamas heyetinin Kahire ziyaretinin önceki görüşmelerin devamı niteliğinde olduğunu ifade etti.
Es-Savvaf, görüşmelerin Mısırlı istihbarat yetkilileriyle yapıldığına dikkat çekerek, siyasi ve ekonomik konulardan önce güvenlik konusunun ele alınacağını bildirdi.
Hamas'ın bölgede yaşanan değişim ve Gazze Şeridi'nin nefes alacak bir kapı ihtiyacı nedeniyle Mısır'la ilişkileri yumuşatmak istediğini söyleyen Es-Savvaf, Mısır'ın da Gazze Şeridi'nde çıkarı olduğunu hatırlattı.
 
fiem

Yorumlar