''Hamas Mısır'la Arasındaki Anlaşmazlıkları Sona Erdirdi''

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Hamas’ın Mısırla arasındaki anlaşmazlıkları çözdüğünü ve Mısır'ın milli güvenliğini tehdit edecek hiçbir unsuru barındırmadığını söyledi. 

Görüntülenme: 1406 Tarih: 26 Ocak 2017 10:48
''Hamas Mısır'la Arasındaki Anlaşmazlıkları Sona Erdirdi''

Ebu Merzuk, El-Ehram El-Arabi'ye verdiği ve dün (25 Ocak Çarşamba) yayınlanan röportajda, ülkelerle ilişkilerinin ana kapıdan olduğunu ve Hamas'ın Mısır'ın iç işlerine karışmadığını ifade etti.
Mısırlı yetkililerle yaptıkları her görüşmede olduğu gibi son görüşmede de bunu vurguladıklarını belirten Ebu Merzuk, Mısır'la ilişkilerinin olabileceğin en iyisi olduğunu söyledi.
Mısır yargısının Hamas hakkında herhangi bir suçlamayı kesin olarak kabul etmediğini bildiren Ebu Merzuk, Mısır'la aralarında çözüme kavuşturulmamış bir dava kalmadığına işaret etti.
Mısırlı yetkililerden Rafah Kapısı'nın açılmasını istediklerini kaydeden Ebu Merzuk, Rafah Kapısı'nın Gazze Şeridi'nin dünyaya açılan ana kapısı olduğuna dikkat çekti.
Filistin davasının büyük bir kriz yaşadığını hatırlatan Ebu Merzuk, Hamas'ın bölünmüşlük halinin sona ermesini istediğini söyledi.
Hamas lideri Musa Ebu Merzuk, uzlaşının önündeki engellerden birinin de yönetimde Hamas'ın olmasını istemeyen Amerika'nın vetosu olduğunu ifade etti.  
 
Ebu Merzuk, Suriye konusuna da değinerek, Suriye'nin iç işlerine karışmadan ülkeden çıktıklarını bildirdi.
 
fiem

Yorumlar