Şabak 2014 Savaş Raporunun Yayınlanmasını İstemiyor

Siyonist işgal rejimi iç istihbarat birimi Şabak (Shin-Bet)’in İsrail devlet denetçisinin 2014 savaşıyla ilgili hazırladığı raporun gizli bilgiler içerdiği için yayınlanmasına karşı çıkması nedeniyle raporun görüşülmesinin önümüzdeki Salı gününe ertelendiği belirtildi. 

Görüntülenme: 1414 Tarih: 27 Ocak 2017 18:41
Şabak 2014 Savaş Raporunun Yayınlanmasını İstemiyor

Haberi veren İsrail’in Haaretz gazetesi, karar verme yetkisine sahip işgal rejimindeki denetleme komisyonunun raporun kamuoyuna açıklanması konusunu oylama işini hükümet müsteşarının raporda gizli bazı operasyonel bilgiler olduğunu öne sürerek karşı çıkması yüzünden Salı gününe ertelediğini yazdı.
2016 yılında kopyası teslim edilen raporda oldukça ağır ithamlar olduğu belirtilirken, raporda Netanyahu ve ordunun son Gazze savaşında direnişin tünelleri karşısında büyük bir başarısızlık gösterdikleri açıkça ifade ediliyor.
Siyonist işgal rejimi 2014 yazında Gazze’ye karşı başlattığı 51 günlük savaşta 2300 kişiyi şehit eti, binlerce kişiyi yaraladı ve on binlerce evi de yerle bir etti.
Savaşta tünelleri etkin olarak kullanan, ilk defa denizden işgal rejiminin askeri üssüne operasyon yapan ve düşman mevzilerinin arkasına geçip işgalci askerlerle savaşıp onları esir alan Kassam Tugayları düşmanı bozguna uğrattı.
 
fiem

Yorumlar