Katil İsrail, Hizbullah'la Savaşmaya Hazırlanıyor

Filistinli bir uzman, Siyonist Rejimin Lübnan’da gelecekte yaşanabilecek bir savaş için kapsamlı olarak hazırlandığını hiçbir zaman gizlemediğini ve Siyonist Rejimin güvenlik raporlarının da bu konuyu vurguladığını belirtti.  

Görüntülenme: 1612 Tarih: 29 Ocak 2017 17:56
Katil İsrail, Hizbullah'la Savaşmaya Hazırlanıyor

Siyonist Rejim konuları uzmanı Faras Hassan İran basınına verdiği röportajda şunları söyledi: “Siyonist Rejim hiçbir zaman Lübnan’da gelecekte yaşanabilecek bir savaş için hazırlandığını gizlemedi ve Siyonist Rejimin güvenlik raporları da bu konuyu vurguluyor.

Siyonist Rejim ordusu Lübnan ile yaşanan ikinci savaş sona erdiği günden itibaren, İsrail Araştırma merkezlerinin bu rejime karşı en tehlikeli varlık olarak gördükleri Hizbullah’a galip gelmek için, lojistik hazırlıklarda ve eylemlerde bulunuyor.

Hizbullah ile mücadele için yapılan hazırlıklar

Bu bağlamda İsrail Lübnan ile gelecekte yaşanabilecek muhtemel bir saldırı için hazırlandığını açıklamaktan korkmuyor ve bu rejimin ordusu özel kuvvetlerini hazırlamak için ya da bir savaş çıkması halinde diğer birliklerinin Hizbullah ile mücadele edebilmesi için askeri tatbikatlar yapıyor.

Yapılan tatbikatlardan ve hazırlıklardan anlaşılan şu ki, bu rejim savaş meydanındaki denklemlerde yaşanan değişimleri dikkate alarak, konumunu koruma, savaşı topraklara sürükleme ve orada işi bitirme gibi taktikleri, Ben Gurion’un teorisi olan hızlı bir şekilde saldırı ve ilerleme taktiğine tercih ederek, askerlerini hazırlama sürecinde değişiklikler yaptı.

Gelecek savaştaki Rıdvan Öncü Birlikleri

Siyonist Rejim Ordusu gelecekte yaşanacak bir savaşta Rıdvan Birliklerinin savaşın ilk aşamasında sürpriz saldırılarla işgal topraklarına nüfuz edeceğini ve savaşın kaderini hızlı bir şekilde Hizbullah’ın lehine dönüştüreceğini öngörüyorlar.

Siyonist Rejim Ordusu bu tahminin kısa sürede gerçekleşmesinden çok korkuyor. Bu yüzden gelecekte yaşanacak bir savaştaki cephelerde bu tip saldırılarla mücadele edecek kuvvetler kullanabilmeye çalışıyor.

Siyonist Rejimin taktiği

Siyonist Rejim böylesi bir savaşın ilk günlerinde ve sınırın diğer tarafına saldırılarını başlatmadan önce, işgal topraklarını Lübnan ve aynı zamanda Gazze Şeridine bağlayacak olan ulaşım yollarına kuvvetlerini konuşlandırma eyleminde bulunacaktır.

İsrail Ordusu Hizbullah’ın Hamas gibi sınırın diğer tarafında yeraltı tünelleri kazma seçeneğine yönelmeyeceğini tahmin ediyor ama özellikle Şii yerleşim bölgelerindeki ve şehirlerindeki kendi askeri tünellerini güçlendirecek ve sağlamlaştıracaklardır.”

Faras Hassan böylesi bir savaşa katılacak olan en önemli birlikler hakkında şunları söyledi: “İsrail daha çok böylesi bir savaş için oluşturulan birliklere dayanacaktır. Aynı zamanda askeri mühendislik birimlerini ve ihtiyat kuvvetlerini de zikretmek gerekir ve bu kuvvetlerin böylesi bir savaşa aktif bir şekilde katılmaları beklenmektedir.”

Hassan bu savaşta kullanılacak olan silahlarla ilgili olarak ta şu açıklamalarda bulundu: “Hizbullah’ın tünellerini ortadan kaldırmak için Siyonist rejimin El-Cerf El-Samet operasyonları boyunca Gazze’deki tünelleri yıkmak için kullandığı bombaların ve patlayıcı maddelerin kullanılması beklenmektedir ama bu bombalar, yüksek yıkım gücü nedeniyle bütün birimlere verilmeyecektir.

Hizbullah bölgedeki gerçek düşmanı konusunda çok iyi bir bilince sahiptir ve bölge halkının Siyonist Rejim ile mücadele ve bu rejimi ortadan kaldırıma konusunda bu harekete umut ve sevgi beslediğini bildiği gibi, Siyonist Rejimin bu harekete olan düşmanlığından da haberdardır.”

tesnim

Yorumlar