Siyonist Güçler El-Halil'e Baskın Düzenleyerek Provokatif Hareketlerde Bulundu

İşgal güçleri dün (31 Ocak Salı) Batı Yaka'nın güneyindeki El-Halil kentine baskın düzenleyerek, Filistin Yönetimi'ne bağlı polislerin ve ulusal güvenlik birimi görevlilerinin gözü önünde terör estirdi. 

Görüntülenme: 1354 Tarih: 01 Şubat 2017 09:48
Siyonist Güçler El-Halil'e Baskın Düzenleyerek Provokatif Hareketlerde Bulundu

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin bildirdiğine göre, dört askeri cip ve bir kamyonla kente giren işgal güçleri Ed-Dahdah bölgesine baskın düzenleyerek Abdulhay Şahin Camii yakınlarında durdu ve kimlik kontrolü yaptı.
İşgal güçlerinin daha sonra El-Kassam Tugayları üyesi şehitler Amir Ebu Iyşe ve Abdullah El-Kavasimi'nin evlerinin bulunduğu bölgeye yöneldiği, bölgenin görüntüsünü aldığı, ardından El-Halil kentinin kuzey girişindeki Kudüs Meydanı'na gittiği ve bu sırada Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin halkın işgal güçlerine karşı koymasına engel olduğu ifade edildi.
İşgal güçlerinin provokatif hareketler sergilediği, Nimra Caddesi'ne yöneldikten sonra El-Halil toprakları üzerinde kurulu Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi yakınlarındaki bir askeri kampa çekildiği kaydedildi.
 
El-Halil kenti sakinlerinin Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin gözü önünde işgal güçlerinin provokatif hareketler sergilemesine tepki gösterdiği belirtildi.
Bu arada, Yahudi yerleşimcilerin de Batı Yaka'da terör estirmeye devam ettiği ve Nablus'ta Nablus-Kudüs karayolunu trafiğe kapattığı ifade edildi.
Görgü tanıkları, Yahudi yerleşimcilerin Havara kontrol noktasını kapattığını ve trafikte yüzlerce aracın uzun kuyruklar oluşturduğunu bildirdi.
Havara Belediye Başkanı Nasır El-Havari'nin de Yahudi yerleşimcilerin olası saldırılarına karşı bölge sakinlerini uyardığı kaydedildi.
 
fiem

Yorumlar