Hamas'tan Direniş Gösteren Esirlere Destek Çağrısı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) işgal zindanlarında tutulan esirlere yönelik cezaevleri idarelerinin ve işgal güçlerinin baskılarından, özellikle de Nefha ve En-Nakab cezaevlerinde yaşanan gerginlikten tamamen işgal hükümetinin sorumlu olduğunu ifade etti. 

Görüntülenme: 1784 Tarih: 02 Şubat 2017 19:51
Hamas'tan  Direniş Gösteren Esirlere Destek Çağrısı

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, dün (2 Şubat Çarşamba) akşam saatlerinde konuyla ilgili yaptığı açıklamada, esirleri hedef alan baskılarla ilgili uyarıda bulunarak, cezaevi intifadasına acil ve güçlü bir şekilde destek verilmesini istedi.
Burhum, esirlere yönelik ihlalleri önlemek için her yönde hareket edilmesi ve girişimlerde bulunulması gerektiğini söyledi.
Hamas sözcüsü, insan hakları örgütlerine de seslenerek, esirleri hedef alan baskılara ve günlük hale gelen ihlallere son vermek için harekete geçmeleri ve işgal rejimine baskı yapmaları çağrısında bulundu.
Burhum, esirlerin kahramanca direnişini de selamlayarak, esirlerden Halid Es-Seylavi ve Ahmed Ömer Nassar'ın yaptıklarının ihlallere karşı cesurca gerçekleştirilmiş bir eylem olduğunu ifade etti.
 
fiem

Yorumlar