Netanyahu, Amona'daki Siyonist Yereşimciler İçin Yeni Bir Yerleşke İnşa Edilmesi Talimatı Verdi

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, Ramallah yakınlarındaki Amona Yahudi Yerleşkesi'nden tahliye edilen Yahudi yerleşimciler için yeni bir yerleşke inşa edilmesi talimatı verdi. 

Görüntülenme: 1552 Tarih: 02 Şubat 2017 20:05
Netanyahu, Amona'daki Siyonist Yereşimciler İçin Yeni Bir Yerleşke İnşa Edilmesi Talimatı Verdi

Netanyahu, dün akşam (1 Şubat Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Amona Yahudi Yerleşkesi sakinlerine bir buçuk ay önce verdiği söz gereği yeni yerleşkeyi kuracak ekibi atamaya çalıştığını söyledi.
İşgal rejimi Yüksek Mahkemesi 2014 yılında Amona Yahudi Yerleşkesi'nin Filistinlilerin özel mülkü üzerine inşa edildiğine karar vererek boşaltılmasını istemişti. Kararın en geç 25 Aralık 2016'da uygulanması gerekiyordu.
İşgal mahkemesinin kararında Yahudi yerleşkesinin boşaltılması ve prefabrik evlerin yıkılması istenirken arazinin gerçek sahiplerine iadesi konusuna ise değinilmedi.
İşgal radyosu, mahkemenin bu kararı Filistinlilerin ve İsrailli insan hakları örgütlerinin itirazları üzerine aldığını söyledi.
İşgal polisi dün akşam yaptığı açıklamada, 200 ila 300 arası Yahudi yerleşimcinin yaşadığı yerleşkede 28 evin boşaltıldığını ve tahliye işleminin devam edeceğini ifade etti.
 
fiem

Yorumlar