Siyonist Rejim El-Gig ve El-Halebi'nin Gözaltı Sürelerini Beşer Gün Uzattı

İşgal yönetimi bugün (2 Şubat Perşembe) Filistinli esirler Muhammed El-Gig ve Şefik El-Halebi'nin gözaltı sürelerini soruşturmalarının devam ettiğini öne sürerek beşer gün uzattı. 

Görüntülenme: 1258 Tarih: 02 Şubat 2017 15:28
Siyonist Rejim El-Gig ve El-Halebi'nin Gözaltı Sürelerini Beşer Gün Uzattı

Esir gazeteci Muhammed El-Gig'in eşi Feyha Şeleş, Ofer Askeri Mahkemesi'nin El-Gig'in gözaltı süresini soruşturmanın devam ettiğini öne sürerek önümüzdeki Pazartesi gününe kadar uzattığını bildirdi. 
Quds Press Haber Ajansı'na konuşan Şeleş, Filistinli esir gazetecinin iki gün önce Haderim Cezaevi'nden Ofer Cezaevi'ne nakledildiğini ve yargılanmasını sağlamak amacıyla yeniden sorgulamaya başladıklarını söyledi.
Şeleş, işgal güçlerinin El-Gig'i ve bir grup arkadaşını esir ve şehit ailelerine destek faaliyetlerine katıldıkları için suçladığını belirtti.
Filistinli Esir Kulübü de bugün yaptığı açıklamada, El-Meskubiyye sorgu merkezindeki askeri mahkemenin şehit Mühenned El-Halebi'nin babası Şefik El-Halebi'nin gözaltı süresini beş gün uzattığını bildirdi.
Esir Kulübü, Şefik El-Halebi'nin oğlu şehit olduğunda kurulan eylem çadırında bulunmakla ve ayrıca şehit naaşlarının teslimi için şehit ailelerinin düzenlediği gösteriye katılmakla suçlandığını, gözaltına alındığında başladığı açlık grevi eylemini sürdürdüğünü açıkladı.
 
fiem

Yorumlar