Yurt Dışındaki Filistinli Âlimlerin İstanbul Toplantısına Mehmet Görmez de Katıldı

Yurt Dışındaki Filistinli Âlimler Heyetinin bugün İstanbul’da düzenlediği 3’cü toplantıya Arap ve İslam ülkelerinden geniş bir katılım oldu. 

Görüntülenme: 1213 Tarih: 03 Şubat 2017 16:51
Yurt Dışındaki Filistinli Âlimlerin İstanbul Toplantısına Mehmet Görmez de Katıldı

İki günlük toplantıda âlimler Filistin davası, geldiği nokta, Kudüs şehrinin karşı karşıya olduğu durum gibi konular ele alınacak.
Toplantıda Yurt Dışındaki Filistinli Âlimler Heyeti Başkanı Abdulğani Et-Temimi adına yapılan açıklamada “Heyet, Filistin davasının İslamiliğini ortaya koymak için çalışmakta, Filistin meselesinin şer’i yönüne katkı sağlama çabası göstermekte, ümmetin yaşadığı sorunların çözümü konusunda âlimlerin rollerini etkinleştirmek istemekte, Filistin davası için ümmeti ve dünyanın özgür insanlarını bir araya getirip işgali ve zulmü reddetmelerini sağlamaya çalışmaktadır” denildi.
Kendisi hasta olduğu için adına okunan mesajda Et-Temimi, heyetin direniş ve özgürlük projesini desteklemek, Filistin halkının sabit hakkını vurgulamak, Filistin halkının içerde ve dışarıda birliğini sağlamak, dışarıdaki Filistinlilerin topraklarına bağlılıklarını sağlamak, Kudüs, Mescidi Aksa ve Evkafları koruma çabalarını desteklemek, Siyonist işgalcinin bölgede yaptığı kirli planları deşifre etmek için çalıştığını söyledi.
Konferansta Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de bir konuşma yaptı.
Mehmet Görmez yaptığı konuşmada, “Bu toplantının Balfour Deklarasyonu’ndan 100 yıl sonra ona karşı bir ‘İstanbul Deklarasyonu’ niteliğinde olmasını dilerim” dedi.
Görmez konuşmasında “İki yıl önce Kudüs’e ve Filistin’e yaptığım ziyaret sırasında Filistin halkının Mescidi Aksa’yı koruma görevini nasıl bir cesaret, onur, izzet ve sorumlulukla sürdürdüğüne tanık oldum. Filistin’in maruz kaldığı acı, kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük. Filistin’in maruz kaldığı yıkım, ölüm ve saldırılar, Bağdat’ın Moğollar elindeki halini de geçti. Ve bu durum hâlâ sürüyor. Yahudi yerleşim birimleri hâlâ etrafını sarıyor” ifadelerini kullandı.
Filistinli Âlimler Heyetinin düzenlediği konferans, birçok Arap ve İslam ülkesinden seçkim katılımcının iştirakiyle iki gün devam edecek.
 
fiem

Yorumlar