​Fas Heyeti İslami Vakfın Abbas Yönetimi Tarafından Rus Kilisesi'ne Bağışlanmasını Kınadı

Ümmetin Davalarına Destek İçin Fas Heyeti, Filistin Yönetimi'nin El-Halil'deki El-Meskubiyye Kilisesi'nin mülkiyetini Rus Kilisesi'ne vermesini kınayarak, kilise arazisinin Temin Bin Evs Ed-Dari isimli sahabinin vakfı olduğunu hatırlattı. 

Görüntülenme: 1274 Tarih: 05 Şubat 2017 22:21
​Fas Heyeti İslami Vakfın Abbas Yönetimi Tarafından Rus Kilisesi'ne Bağışlanmasını Kınadı

Kilisenin mülkiyetinin Ruslara verilmesine halkın tepki göstermesi üzerine Filistin Yönetimi güvenlik birimleri kilisenin bulunduğu bölgeyi giriş çıkışa kapatarak askeri bölge ilan etti.
Güvenlik güçleri, göstericileri dağıtmak için cop ve göz yaşartıcı bomba kullanırken, gösteriye katılan çok sayıda kişiyi de gözaltına aldı.
Karara itiraz eden Filistinliler, Filistin Yönetimi'nin Rus Kilisesi'ne bağışladığı El-Meskubiyye Kilisesi'nin 73 dönüm arazi üzerinde kurulu olduğunu ve arazinin Temim Ed-Dari'nin vakıflarından olduğunu, Filistin Yönetimi'nin veya bir başkasının tasarruf hakkı bulunmadığını söyledi.
Fas Heyeti, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın ilk İslami vakıflardan sayılan bir toprak parçasını Rus Patrikhanesi'nin Kudüs temsilciliğine bağışlamasını endişeyle takip ettiklerini açıkladı.
İslami vakfın Kıyamet'e kadar değiştirilemeyeceğini hatırlatan Fas Heyeti, özgür Filistinliler ile Arapları ve Müslümanları karara karşı çıkmaya davet etti.
Fas Heyeti, vakıf arazisinin Rus Kilisesi'ne bağışlamasına karşı çıkan Et-Temimi ailesinin tavrına da övgüde bulundu.
 
fiem

Yorumlar