Siyonist Gazete: Amerikalılar Nezdinde İsrail'in Popülaritesi Azalıyor

Siyonist İsrail'in popülaritesinin, Ortadoğu'da en yakın müttefiki Amerikan halkının nezdinde azaldığını gösteren anketin sonuçları yayınlandı.  

Görüntülenme: 1357 Tarih: 05 Şubat 2017 02:29
Siyonist Gazete: Amerikalılar Nezdinde İsrail'in Popülaritesi Azalıyor

      Filistin Enformasyon Merkezi Farsça bölümünün Siyonist gazete Yediot Ahranot'tan naklettiğine göre; daha önceden İsrail, Amerikalılar nezdinde popülerlik açısından 6.sırada yer alıyordu. Ancak şimdi bu rejimin yeri Amerikalılar nezdinde 10 basamak gerileyerek 16. Sıraya düştü.  
      Söz konusu gazete, Amerikalı cumhuriyetçiler ve demokratlar nezdinde, İsrail'in konumunun her geçen gün zayıfladığını ve etkisini kaybettiğini de ekledi.
       Amerikalı kuruluş "Yogof" tarafindan gerçekleştirilen bu anketin sonuçları gösteriyor ki Amerikalılar nezdinde İsrail popülerlik ve önem açısından; Kanada, İngiltere, Avustralya, Fransa, İrlanda, İtalya, Almanya, Yeni Zelanda, İsveç, Norveç, İsviçre, Hollanda, Danimarka, Finlandiya ve İspanya'dan sonra gelmekte.
      Bu bağlamda bir Siyonist haber kanalı yazarı Rael Kahana şunu yazdı: Amerika'nın yeni hükümetinin Filistin'de İsrail'in faaliyetleri ile ilgili başlıca siyaseti, "Bizim için önemli değil" sloganı merkezlidir, yani İsrail, Amerika'nın menfaatlerine  bir zarar vermemek şartıyla uygun gördüğü her eylemi hayata geçirebilir.
      Kahana; Amerika başlakanı Donald Trump'ın , Siyonist rejimin Batı Şeria'da yeni yerleşim alanları oluşturmasını tamamen kabul etmemesinin de mümkün olduğunu ancak İsrail'in bu alanda kendi isteklerini artırdıkça daha fazla ayrıcalıklar elde edebileceğinin de ümit edilebilir olduğunu belirtti.
     Yazara göre, Amerika'nın yeni hükümeti tüm Ortadoğu siyasetini henüz şeffaflaştırmamış olmasına rağmen bu konu İsrail'in kendi isteklerini ve eylemlerini hayata geçirmesi için iyi bir fırsat olabilir.

kudusbulteni.com

Yorumlar