Siyonist Güçler Batı Yaka'da 11 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (5 Şubat Pazar) erken saatlerde Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında 11 Filistinliyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1224 Tarih: 05 Şubat 2017 21:38
Siyonist Güçler Batı Yaka'da 11 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı raporda, işgal güçlerinin dün gece İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi oldukları ya da işgalcilere yönelik direniş faaliyetlerine katıldıkları gerekçesiyle aranan dokuz Filistinliyi gözaltına aldığını açıkladı.
Raporda, Nablus'ta bir kişinin ve Ramallah kentinin kuzeybatısındaki Deir Nizam beldesinde de bir kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.
Raporda ayrıca Beytlahim yakınlarındaki Tegu', Husan ve El-Hıdır beldelerinde beş kişinin ve El-Halil'de de Hamas üyesi iki kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.
Bu arada, işgal güçlerinin Cenin'in batısındaki Ramane ve Zebuba köylerine dün gece düzenlediği baskın sırasında aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişi işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun dumandan etkilendi.
Yerel kaynaklar işgal güçlerinin baskın sırasında köy çevresindeki dikenli tellerin yakınlarında Filistinli iki genci gözaltına aldığını ve gençleri yakınlardaki Salim askeri kampına götürdüğünü söyledi.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Salim askeri kampıyla köy arasındaki bölgede arama yapan işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşandı ve Filistinli gençler işgal güçlerine taşlarla karşılık verdi.
fiem

Yorumlar