Hamas ve Diğer Direniş Grupları Teyakkuz Halinde

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Gazze Şeridi halkını hedef alan saldırıların devam etmesine izin vermeyeceğini bildirdi. 

Görüntülenme: 1553 Tarih: 07 Şubat 2017 03:50
Hamas ve Diğer Direniş Grupları Teyakkuz Halinde

Hamas sözcülerinden Abdullatif El-Kanu', dün (6 Şubat Pazartesi) yaptığı açıklamada, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıların ve gerginliğin tırmanmasının olası sonuçlarından işgal rejiminin sorumlu olduğunu söyledi.
Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan El-Kanu', işgal rejiminin iç sorunlarını dışarıya taşımak amacıyla Gazze Şeridi'ne saldırdığını belirterek, işgal ordusunun saldırılarına verilecek karşılığın Filistinli gruplarla birlikte belirleneceğini açıkladı.
İşgal ordusu dün öğle saatlerinde Gazze Şeridi'nde çeşitli hedeflere yönelik başlattığı top atışını ve hava saldırılarını akşam saatlerinde de sürdürdü.
Gazze'deki güvenlik kaynakları, işgal ordusunun akşam saatlerinde 19 hava saldırısı düzenlediğini ve saldırıların 15'inin Eş-Şucaiyye Mahallesi'nin doğusundaki bir yeri, diğer saldırıların ise Et-Taaka bölgesinin doğusundaki iki gözetleme noktası ile Er-Ris Dağı'nı hedef aldığını ifade etti.
 
 fiem

Yorumlar