Filistinli Gençler Katil İsrail Askeri Gözetleme Kulesine El Yapımı Bomba Attı

İşgal rejimi güvenlik kaynakları, Filistinli gençlerin Beytlahim kenti yakınlarındaki Bilal Bin Rabah Camii civarında işgal ordusuna ait askeri gözetleme kulesine el yapımı bomba attıklarını bildirdi. 

Görüntülenme: 1134 Tarih: 07 Şubat 2017 12:21
Filistinli Gençler Katil İsrail Askeri Gözetleme Kulesine El Yapımı Bomba Attı

İşgal polisi bugün (7 Şubat Salı) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Beytlahim yakınlarındaki "Kubbetu Rahil" adıyla bilinen bölgede Filistinlilerin bir askeri gözetleme noktasına el yapımı bomba attığını, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını, herhangi bir maddi hasar meydana gelmediğini ifade etti.
İşgal askerlerinin ve polisinin patlayıcı uzmanlarıyla birlikte bölgeye gittiği, el yapımı bombayı atanların yakalanması için operasyon başlatıldığı kaydedildi.
İşgalcilerin "Kubbetu Rahil" adını verdikleri Bilal Bin Rabah Camii kubbe şeklinde İslami bir türbe. Yusuf aleyhisselam'ın annesi Rahil'e ait olduğu iddia edilen türbe Kudüs - El-Halil arasında Beytlahim'deki Müslüman mezarlığı civarında yer alıyor.
İşgal güçleri türbeyi ilk kez 1967'de işgal etti fakat bölgede herhangi bir değişiklik yapmadı. İşgal hükümetiyle Filistin Kurtuluş Örgütü arasında 1993'te imzalanan Oslo Anlaşması'ndan sonra bölge işgalcilerle Filistinlilerin çatışma noktalarından biri haline geldi.
 
 fiem

Yorumlar