BDS Komitesi Siyonist Rejime Destek Veren Hyundai Ürünlerinin Boykot Edilmesini İstedi

İşgal Rejimini Boykot ve İşgal Rejiminden Yatırımları Çekme Komitesi (BDS), Yahudi yerleşim birimi inşası ve Filistinlilerin evlerinin yıkılması çalışmalarına katılan Kore şirketi “Hyundai”nin ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 1268 Tarih: 08 Şubat 2017 10:47
BDS Komitesi Siyonist Rejime Destek Veren Hyundai Ürünlerinin Boykot Edilmesini İstedi

Komite, bugün (8 Şubat Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal yönetiminin Yeşil Hat’tın her iki tarafında gerçekleştirdiği yıkımlardan Hyundai şirketinin ürünlerini yoğun bir şekilde kullandığını söyledi.
Bildiride, Hyundai ürünlerinin son olarak 1948’de işgal edilen Filistin topraklarının güneyindeki En-Nakab’ın Ummu’l-Hayran köyünde ve El-Müselles bölgesindeki Kalensuva köyünde gerçekleştirilen yıkımlarda kullanıldığına dikkat çekildi.
48 Arapları Yüksek İzleme Komitesi Başkanı Muhammed Bereke, Hyundai şirketinin ürünlerinin Filistinlilerin evlerinin yıkımında kullanılmasının işgal yönetiminin cinayetlerine ortak olmak anlamına geldiğini söyledi.
Bereke, Koreli Hyundai şirketine çağrıda bulunarak, insanlığa karşı suç işleyenlerle iş birliği yapmamasını istedi.
Boykot hareketini 1948’de işgal edilen topraklarda takip eden “BDS48 Komitesi” ise Hyundai şirketinin işgal rejiminin etnik temizlik yaptığına dair kanıtları yıllardır görmezden geldiğini bildirdi.
fiem

Yorumlar