Arap Mütefekkir Arazi Gaspı Yasasının Tehlikesine Dikkat Çekti

Arap mütefekkir Azmi Bişara, işgal rejimi parlamentosu Knesset'te kabul edilen arazi gaspı yasasının içerdiği tehlikelere dikkat çekti. 

Görüntülenme: 1301 Tarih: 09 Şubat 2017 17:08
Arap Mütefekkir Arazi Gaspı Yasasının Tehlikesine Dikkat Çekti

Bişara, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, yasanın 1967'de işgal edilen topraklara En-Nekbe'den sonra 1948'de işgal edilen topraklarda yapılan muameleyi uyguladığını, geçen yüzyılın ellili yıllarında 1948'de işgal edilen topraklarda Filistinlilere ait özel mülklere Yahudileştirme faaliyetleri kapsamında el konulduğunu söyledi.
O dönemde Yahudi yerleşimi için Filistinliletin özel mülklerine el konulmasının kamu yararına kabul edildiğini kaydeden Bişara, el konulan arazilerin yerine verilen arazilerin de ya Filistinli sahipleri işgal rejiminde bulunmayan araziler veya daha önce el konularak devlet arazisi statüsüne alınan araziler olduğunu bildirdi.
Bişara, Batı Yaka'daki "C" bölgesinin En-Nekbe'den sonra Yahudi devletini kuran İsrail kanunlarına dahil olduğunu ve bunun denenmiş bir şey olduğunu ifade etti.
Arap mütefekkir, arazi gaspı yasasının ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e nakledilmesi planından daha tehlikeli bir gelişme olduğunu dile getirdi.
 
fiem

Yorumlar