Hamas'tan Direnişi Tırmandırma Çağrısı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) dün işgal rejiminin kalbi Tel Aviv’de Sadık Nasır Ebu Mazin tarafından gerçekleştirilen ve 6 Siyonist’in yaralanmasıyla sonuçlanan feda eylemini tebrik ederek, Filistin halkından işgale karşı direnişi tırmandırmasını istedi. 

Görüntülenme: 1300 Tarih: 10 Şubat 2017 17:03
Hamas'tan Direnişi Tırmandırma Çağrısı

Hamas sözcüsü Fevzi Burhum dün (9 Şubat Perşembe) meydana gelen eylemle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada Burhum, eylemin işgalcinin Filistin halkına karşı işlediği cinayetlerle, bu halkın hak ve hukukuna ve kutsallarına karşı yaptığı baskı ve ihlallerin doğal bir sonucu olduğunu söyledi.
Burhum açıklamasında “gerçekleştirilen bu eylem Filistin halkının bedeli ne olursa olsun işgale direniş ve hakkını savunma ısrarını yansıtıyor. Ayrıcı bu eylem, işgalci İsrail’in Filistin halkının azmini ve iradesini kırma çabalarının başarısız kaldığını göstermektedir” dedi.
Kahramanca eylemi tebrik ettiğini belirten Hamas sözcüsü “Cesurca gerçekleştirilmiş bu direniş eylemini tebrik ediyor, meydana gelen ağır sonuçlardan Filistin halkına karşı ırkçı politikaları sürdüren işgal hükümetini sorumlu tutuyoruz” ifadesini kullandı.
Bütün grup ve kesimleriyle Filistin halkına çağrıda bulunan Hamas, işgale, işgalci askerlerle Yahudi yerleşimcilere karşı direnişi tırmandırmasını, işgalcinin şiddet ve baskılarına da dur demesini istedi.
 
fiem

Yorumlar