Siyonist Güçler Batı Yaka’da 13 Filistinli Genci Tutukladı

Bugün sabah erken saatlerde Batı Yaka’nın birçok noktasına baskın düzenleyip aramalar yapan işgal güçleri 13 kişiyi tutukladılar. 

Görüntülenme: 1179 Tarih: 10 Şubat 2017 13:19
Siyonist Güçler Batı Yaka’da 13 Filistinli Genci Tutukladı

İşgal ordusu yayınladığı raporda, dün (9 Şubat Perşembe) akşam Siyonist işgal hedeflerine yönelik feda eylemi gerçekleştiren gençleri tutuklamak için Batı Yaka’nın birçok şehrinde operasyon yaptıklarını duyurdu.
Raporda, ordu tarafından dün gece sabaha doğru Batı Yaka’da yapılan operasyonlarda tutuklanan gençlerden sekizinin Kalkiliya’ya bağlı Beyt Emin, Azun, Ateme köy ve beldelerinde, bir kişinin Cenin’e bağlı Fehma köyünde ve ikisinin de Nablus’a bağlı Beyta ve Evsiri köylerinde tutukladıkları ifade edildi.
Açıklamada Nablus’un Asker Mülteci Kampı’nda da iki kişinin tutuklandığı kaydedildi.
Dün akşam Tel Aviv’de gerçekleştirilen bıçaklama ve silahlı eylemde altı Siyonist’in yaralanmasından birkaç saat sonra Beyta ve Evsiri beldelerine baskın yapan işgal güçleri eylemle ilişkileri olduğu gerekçesiyle üç kişiyi tutukladı ve eylemde kullanıldığı iddia edilen bir araca da el koydular.
Kalabalık askeri birliklerle Kalkiliya, Cenin ve Nablus’a bağlı belde ve köylere baskın düzenleyen işgal güçleri onlarca eve baskın yapıp eylemle ilişkisi oldukları şüphesiyle Filistinli gençleri tutukladılar. 
 
fiem

Yorumlar