Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri: Suudi Rejimi ABD ve İsrail’i Düşman Gören Herkesi Hedef Alıyor

Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Abdulmelik Bedreddin, Suudi rejimin, İsrail’i düşman gören ve Amerika’nın siyasetlerine karşı duran herkesi hedef aldığını söyledi.  

Görüntülenme: 1297 Tarih: 11 Şubat 2017 02:23
Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri: Suudi Rejimi ABD ve İsrail’i Düşman Gören Herkesi Hedef Alıyor

Bedreddin, dün şehitler günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Suudi rejiminin Yemen’e yönelik saldırısıyla gerçekte Yemen’in servetini ve kaynaklarını  sultasına geçirme ve hürriyeti ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirterek, ”Yemen’e saldıranlar Yemen’in insanını, mirasını ve tarihini hedef almışlardır”dedi.

Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri, düşmanların, Yemen’in bağımsızlığı, anayasası ve insanına karşı nefret duyduklarını belirterek, bölgedeki mürteci rejimlerin Amerika ve  İsrail’in  senaryolarının maşası, taşeronu olduklarını  söyledi.

Bedreddin, Amerika, İsrail ve Yemen’e saldıran müttefiklerin Yemen’e saldırıya verdikleri mantıksız desteğin esef verici olduğunu belirterek, Yemen halkının bu ülke aleyhinde dış güçlerin bütün saldırılarına son nefese kadar direneceğini ve ülkelerini savunacağını söyledi.

Suudi rejimin Amerika ve İngiltere’nin desteğiyle mart 2015’te Yemen’e başlattığı ve halen de devam eden saldırılarda bu  zamana kadar 10 binden fazla sivil hayatını kaybederken Suudi rejiminin Yemen’in firari ve müstafi cumhurbaşkanı Mansur Hadi’yi Yemen’de yeniden iktidara getirme çabaları da yenilgiye uğradı.  

rasthaber

Yorumlar