Suriye Cumhurbaşkanı Siyonist İsrail'i Uyardı

Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad Siyonist İsrail rejimini tekfirci teröristlere moral vermek için Suriye topraklarına saldırısı konusunda sert bir şekilde uyardı.  

Görüntülenme: 1304 Tarih: 11 Şubat 2017 18:37
Suriye Cumhurbaşkanı Siyonist İsrail'i Uyardı

Beşar Esad soykırımcı İsrail rejiminin bir kez daha Suriye topraklarına saldırması ve Şam ile El-Meze hava alanının bombalaması halinde Tel-Aviv ile Benguriyen Hava alanını füzelerle döveceğini söyledi. Beşar Esad ilk defa olarak terörist İsrail rejimini doğrudan uyarıp tehdit etti. Irkçı İsrail rejiminin hava saldırıları ardından Suriye ordusu defalarca Siyonist rejimi misilleme yapmakla uyarmıştı.

İsrail rejimi, Amerika başkanı Trumpa güvenip, Türkiye hükümetiyle ilişkilerini geliştirmekten doğan küstahlık duygusuyla hareket edip, geçen gün Suriye'nin Guneytere bölgesinde Suriye ordusu mevzilerine hava saldırısı düzenleyerek bu bölgedeki tekfirci teröristlere moral vermeye çalıştı. Siyonist rejim savaş uçağı ayrıca bu bölgede El-Baas sitesindeki birkaç sivil yerleşim merkezine füzeler attı. Suriye krizinin başladığı günden beri Siyonist İsrail rejimi defalarca Suriye topraklarını bombalayıp, DAEŞ ve Nusra cephesi gibi selefi Vahhabi terör örgütlerini desteklemek amacıyla Suriye ordusu mevzilerini bombaladı. Irkçı İsrail rejimi özellikle İşgal ettiği Golan tepelerine yakın Suriye ordusu birliklerini bombalamış bulunuyor.

Siyonist İsrail rejimi 1967 yılındaki Arap İsrail savaşı sırasında, Golan tepelerini ve Teberya gölünü işgal edip, 1982 yılında bu bölgeyi İsrail denen İşgal altındaki Filistin topraklarına ilhak etti. BM güvenlik konseyinin 338 ve 242 sayılı kararlarına göre, Golan tepeleri, işgal bölgesi olarak Suriye'ye iade edilmelidir. Siyonist rejim, Suriye krizinin başladığından beri, Golan tepelerini Suriye'deki tekfirci teröristlerin ve özellikle yabancı teröristlerin eğitim ve tedavi merkezine dönüştürdü. Batılı emperyalist ve Siyonist güç odaklarının komploları sonucu, 2011 yılından beri Suriye'ye savaş, ve terörizm dayatılmıştır. Suriye kan gölüne çevrilip yıkıma uğratılmıştır. Suudi Arabistan ve diğer gerici Arap rejimleri ve Türkiye hükümeti, Golan Tepelerinin Siyonist rejimin işgalinden kurtarmak için Suriye hükümetine yardımcı olmak yerine Siyonist İsrail rejimiyle ittifak kurup, Suriye'ye karşı savaş açıp terör estirmektedirler.

Siyonist İsrail rejiminin Suriye toprakları üzerinde gözü vardır. Suriye topraklarını da Yahudi devletinin bir parçası olarak görüyor. Bu nedenle Suriye'yi parçalamak ve işgal etmek için tekfirci terör örgütlerini desteklemektedir. Nitekim 2011 yılından beri, İsrail rejimi tekfirci teröristleri koruyup kollamak için Suriye ordusu ve halk direniş güçlerinin mevzilerini ve başkent Şam'ın askeri üslerini  defalarca bombalamıştır. Siyonist İsrail rejimi, DAEŞ ve diğer terör örgütlerinin milislerini Golan tepelerindeki sahra hastanelerinde tedavi edip, tekrar savaş alanına sürmüştür. Golan tepelerindeki Durzilerin bir Siyonist rejim ambulansını vurmaları sonucu, tekfirci teröristlerin eğitim ve tedavisi olayı ortaya çıktı. Tekfirci teröristler ambulanslarla hasta diye silahlarla donatılıp, Suriye'ye sevk ediliyorlardı. Suriye ordusu ve halk direniş güçlerinin son aylarda teröristleri imha etmeleri, özellikle Halep'i tekfirci teröristlerden kurtarmaları sonucu, daha bir savaş gücü kazanmış bulunuyorlar. Bu bağlamda Beşar Esad katil İsrail rejiminin hava saldırılarına karşı misillemede bulunacağını vurguladı.         

parstoday

Yorumlar