İngiliz Yahudi Kuruluşu Gaziantep'te Suriyeli Kadınlar İçin Merkez Açtı

Türkiye'deki yahudilerin gazetesi Şalom İngiliz Yahudi Kuruluşu World Jewish Relief (Uluslararası Yahudi Yardım Kolu) in Türkiye’de Suriyeli kadınlar için merkez açtığını yazdı.  

Görüntülenme: 1845 Tarih: 13 Şubat 2017 23:49
İngiliz Yahudi Kuruluşu Gaziantep'te Suriyeli Kadınlar İçin Merkez Açtı

Türkiye'deki yahudilerin gazetesi Şalom'da yer alan bir habere göre İngiliz Yahudi Kuruluşu World Jewish Relief (Uluslararası Yahudi Yardım Kolu)  adlı kuruluş Türkiye’de Suriyeli kadınlar için bir merkez açtı. 

 

Habere göre Gaziantep’in İslahiye ilçesinde açılan merkezde Suriyeli kadınlar Türkçe ve İngilizce öğreniyor, bebekleri ile ilgileniyor, bilgisayar odasından faydalanabiliyor.

 

Şalom gazetesinde yer alan haber söyle:

 

Londra merkezli World Jewish Relief (Uluslararası Yahudi Yardım Kolu) adlı kuruluş tarafından finanse edilen merkez, kurulduğundan bu yana Gaziantep’teki Suriyeli kadın mültecilerin hayatlarında büyük değişikliğe neden oldu. 

Sadece kadınlara ve beraberindeki çocuklara hizmet veren merkezde gönüllü olarak çalışan  Türk ve Suriyeli  kadınlar  sığınmacılara çeşitli konularda mesleki kurslar veriyor, çeşitli ihtiyaçlarına yardımcı oluyor.

JTA’dan Cnaan Liphshiz’in haberine göre,  yıllık bütçesi 200 bin dolar olan merkez şimdiye kadar 1500 Suriyeli mülteci kadına yardımcı oldu.  Gaziantep’de birçok uluslararası yardım örgütü kurdukları merkezlerle  Suriyeli mültecilere yardımcı oluyor. Türk Kızılay’ı ve Blue Crescent bölgede en yoğun olarak çalışan yardım kuruluşları.

 

 (Not: Şalom gazetesi 10 Şubat tarihinde internet sayfasında yayınladığı haberi bilinmeyen bir nedenle kaldırmış....)

ekrangazetesi.com

Yorumlar