Kassam Tugayları Üyesi Mücahit Tünel Çökmesi Sonucu Şehit Oldu

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Han Yunus vilayetinin doğusundaki Beni Süheyla beldesi sakinlerinden 22 yaşındaki Ahmed Esad El-Bureym'in direniş güçlerine ait bir tünelde yaşanan çökme sonucu şehit olduğunu duyurdu. 

Görüntülenme: 1966 Tarih: 13 Şubat 2017 11:29
Kassam Tugayları Üyesi Mücahit Tünel Çökmesi Sonucu Şehit Oldu

İzzeddin El-Kassam Tugayları, bugün (13 Şubat Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, şehit El-Bureym'in kendini Allah yoluna adayan bir mücahit olduğunu söyledi.
El-Kassam Tugayları mücahitlerinin durup dinlenmeden ve yorgunluk nedir bilmeden aynı yoldan yürümeyi sürdürecekleri kaydedilen bildiride, sessizliklerinin cihada hazırlık anlamına geldiğini ve söz konusu hazırlığın meyvelerinin savaş alanlarında görüleceği belirtildi.
Şehit El-Bureym'in direnişe katkısından örnekler veren El-Kassam Tugayları, Filistinli gencin askeri eğitimden silah üretimine, tünel kazımından sınırlarda nöbet tutmaya birçok alanda görev yaptığını açıkladı.
Bildiride ayrıca mücahitlerin ablukaya ve zor şartlara rağmen çalışmalarını sürdürdükleri, işgalcilerin Filistin topraklarından kovulacakları günün mutlaka geleceği ifade edildi.
İzzeddin El-Kassam Tugayları, işgal ordusunun korkulu rüyası haline gelen tünellerdeki çalışmalar sırasında meydana gelen kazalarda daha önce de birçok mücahidini şehit verdi.
 
 fiem

Yorumlar