Hamas Sözcüsü, El Fetih'i Ablukanın Devam Etmesini İstemekle Suçladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Fetih liderlerinin başta Türkiye ve Katar olmak üzere Gazze'ye destek olan ülkeleri ima yoluyla kötülemelerinin ablukanın devam etmesini istediklerinin işareti olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1622 Tarih: 15 Şubat 2017 07:40
Hamas Sözcüsü, El Fetih'i Ablukanın Devam Etmesini İstemekle Suçladı

Hamas Hareketi, söz konusu liderlerin Gazze halkının çektiği sıkıntılara aldırış etmeden ablukayı dar hizipsel çıkarlar için istismar ettiklerini bildirdi.
Hamas sözcülerinden Hazım Kasım da Fetih liderlerinin bu tavrının uzlaşıyı  zorlaştırdığını ifade ederek, Hamas'ın Türkiye ve Katar'ın çabalarını takdirle karşıladığını belirtti.
Kasım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye ve Katar'ın çabalarının tüm Filistinliler nezdinde takdire şayan olduğunu bildirerek, söz konusu çabaların Filistin halkının direnişini güçlendirdiğine dikkat çekti.
Türkiye ve Katar'ın uluslararası platformlarda da Filistin halkını destekleyen tavırlar ortaya koyduklarını hatırlatan Kasım, Fetih liderlerinin açıklamalarının uzlaşı için oluşan olumlu havayı zehirlediğini ifade etti.
Kasım, Filistin Yönetimi ve Fetih liderlerinden beklenenin Gazze Şeridi ve direniş aleyhine kışkırtıcılığı bırakıp bölünmüşlük halinin sona ermesi için adım atmak olduğunu söyledi.
Filistin eski Başbakanı İsmail Heniyye'nin ofisi basın sorumlusu Tahir En-Nunu da Fetih'e bağlı medya organlarının Katarlı Büyükelçi Muhammed El-Imadi'yi hedef alan yayınlarını kınadı.
fiem

Yorumlar