Hamas'tan Seçim Açıklaması

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'tan Batı Yaka'da Hamas liderleri üzerindeki güvenlik birimleri baskısını kaldırmasını ve sağlıklı bir seçim ortamı oluşturmasını istedi. 

Görüntülenme: 1532 Tarih: 16 Şubat 2017 16:32
Hamas'tan Seçim Açıklaması

Filistin Merkez Seçim Kurulu'ndan bir heyet dün akşam (15 Şubat Çarşamba) Hamas liderleriyle bir araya gelerek yerel seçim hazırlıklarıyla ilgili bilgi verdi.
Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, Abbas'ın son günlerde yerel seçimlerle ilgili aldığı kararlardan vazgeçmesi ve 2005'te herkesin üzerinde ittifak ettiği seçim yasasını uygulaması gerektiğini söyledi.
El-Hayye, demokratik ve şeffaf bir seçim yapılacağı konusunda herkesin gönlünün rahat olması için Abbas'ın ve Fetih'in pratik adımlar atması gerektiğine dikkat çekti.
Görüşmede tarafların Abbas'ın yerel seçimleri iptali, seçim mahkemeleri kurulması ve yeniden yerel seçim takvimi belirlenmesi gibi kararlarının masaya yatırıldığı kaydedildi.
Toplantıya Hamas'tan Halil El-Hayye'nin yanında Basim Naim ve Isam Ed-Dealis ile hareketin sözcülerinden Fevzi Burhum'un katıldığı ifade edildi.
fiem

Yorumlar