Siyonist Güçler Dün Gece ve Bu Sabah Batı Yaka'da Birçok Bölgeye Baskın Düzenledi

İşgal güçlerinin dün gece ve bu sabah (20 Şubat Pazartesi) erken saatlerde Batı Yaka'nın birçok bölgesine baskın düzenlediği bildirildi. 

Görüntülenme: 1381 Tarih: 20 Şubat 2017 02:54
Siyonist Güçler Dün Gece ve Bu Sabah Batı Yaka'da Birçok Bölgeye Baskın Düzenledi

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Cenin vilayetinde İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi bir aktivisti gözaltına aldı.
Kaynaklar, işgal güçlerinin Rumane köyüne düzenlediği baskın sırasında 42 yaşındaki eski esir Mehdi Murşid Hamdan Boşnak'ı gözaltına alarak evinde arama yaptığını, arama sırasında olay yerinde bulunan Halid Boşnak isimli Filistinliyi de öldüresiye darp ettiğini söyledi.
İşgal güçleri Cenin Mülteci Kampına da baskın düzenleyerek, eski esir Mecdi Raca Ebu'l-Heyca, Salih Ebu Ziyne ve Ahmed El-Beytavi'yi gözaltına aldı. 
Kalkiliya vilayetinde de işgal güçlerinin kente ve Azun beldesine baskın düzenlediği, Azun beldesinde Mahir Semir Ebu Heniyye'yi evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ve evde arama yaptığı, Kalkiliya kentinde de Luey Kışmir'i gözaltına aldığı kaydedildi. 
Nablus vilayetinde de işgal güçleri Tel beldesinde Mahmud Sakr Ahmed Aside ve Musab Tevfik El-Hindi isimli gençleri, Ramallah'taki El-Em'ari Mülteci Kampı'nda da Fethi Hammad'ı gözaltına aldı.
İşgal güçlerinin El-Halil vilayetinde de düzenlediği baskınlar sırasında birçok kişiyi gözaltına aldığı ifade edildi.
 
fiem

Yorumlar