Uluslararası Boykot Hareketi BDS, Ekvador'da Siyonist G4S Şirketine Karşı İlk Zaferini Kazandı

Uluslararası boykot hareketi BDS, Latin Amerika'da telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren İleri Araştırmalar Uluslararası Merkezi'nin İngiliz G4S şirketiyle sözleşmesini yenilememe kararı aldığı bildirildi. 

Görüntülenme: 1438 Tarih: 21 Şubat 2017 08:33
Uluslararası Boykot Hareketi BDS, Ekvador'da Siyonist G4S Şirketine Karşı İlk Zaferini Kazandı

Merkezin bu kararı BDS üyesi aktivistlerle yaptığı toplantının ardından aldığı ve aktivistlerin merkez yöneticilerine İngiliz G4S şirketinin Filistin'deki insan hakları ihlallerinde işgal rejimiyle işbirliği yaptığını anlattıkları ifade edildi.
Boykot hareketi BDS bugün (20 Şubat Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Ekvador'da kazanılan bu ilk zaferin Filistin'de insan haklarına destek olduğu belirtildi.
G4S şirketinin hareketin çabaları sonucu Latin Amerika'da bir yıl içinde ikinci yenilgisini aldığını kaydeden BDS, 2016'da Kolombiya'da büyük bir lokantalar zincirinin G4S ile sözleşmesini sona erdirdiğini bildirdi.
İngiliz G4S şirketi, dünyada güvenlik alanında faaliyet gösteren en büyük şirket olarak biliniyor. Şirket, Filistinli esirlerin her türlü baskıya ve işkenceye maruz kaldığı işgal rejimi zindanlarına da hizmet sağlıyor.
Boykot hareketinin baskıları sonucu işgal rejimindeki birçok yatırımından vazgeçen şirket işgal polisini eğitme ve Batı Yaka'daki yerleşkeleri koruma hizmetlerini ise sürdürüyor.
 
 fiem

Yorumlar