İsmail Haniye ve Yahya Sinvar'dan Ortak Açıklama

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, dün akşam (20 Şubat Pazartesi) Hamas'ın Gazze'deki liderliğine seçilen Yahya Es-Sinvar ile bir araya geldi. 

Görüntülenme: 1830 Tarih: 21 Şubat 2017 15:51
İsmail Haniye ve Yahya Sinvar'dan Ortak Açıklama

Heniyye ve Es-Sinvar, hareket içi seçimlerin tüm kurumlarında demokrasi ve şura ilkesini güçlendirecek şekilde başarıyla sona ermesinden gurur duyduklarını ifade etti.
İki lider, dün akşam (20 Şubat Pazartesi) Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Ruhi Müştehi'nin de katıldığı görüşmede, belirlenen kurallara göre kardeşlik havası içinde gerçekleştirilecek liderlik değişimiyle ilgili hazırlıkları görüştü.
Hamas'ın görev değişimiyle yeniden örnek olduğunu ve her seçimde olduğu gibi yeni isimlerin çeşitli görevlere seçildiğini kaydeden Heniyye ve Es-Sinvar, görevlerini bırakanların hareket içindeki misyonlarının devam ettiğini söyledi.
Her iki lider de Hamas'ın Filistin içinde ve dışında davanın sabitelerinin ve Filistin halkının haklarının korunduğu sağlam bir kale olmaya devam edeceğini bildirdi. 
Hamas'ın pusulasının Kudüs olduğunu, siyasetine ve hedeflerine bağlı olduğunu, Filistin halkına hizmet için çalıştığını kaydeden Heniyye ve Es-Sinvar, yeni gelen her liderin öncekilerin tecrübe ve birikimlerinden yararlanarak söz konusu hedeflere ulaşmaya çalıştığını belirtti.
 
fiem

Yorumlar